DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Vrh D‚ pondělí 17. července 2017

Vrh D  -  17. 7. 2017
Tento den nabitý šťastnými sedmičkami je pro naši chovatelskou stanici dnem
"D" !!!
Po loňském nezabřeznutí Dianky při krytí v Maďarsku jsme letos ke krytí zvolili opět černého kokršpaněla - import z Anglie, ale tentokrát jsme za budoucím otcem našeho štěňátka jeli jen kousek za Prahu do Luštěnic k paní Dagmar Čečové a Janě Fortunové.
Dianka byla sice úspěšně nakryta, ale v průběhu březosti několik plodů vstřebala a nakonec se udrželo pouze jedno miminko.

Vysněná černá holčička přišla na svět  krátce před polednem ve veterinární ordinaci v Plzni - Černicích císařským řezem pod vedením MVDr. Radka Herynka. Očekávali
jsme malého Otesánka, ale fenečka nebyla žádný obr - vážila jen 31 dkg !!! kiss
První dny byly váhové přírůstky minimální, ale od poloviny týdne se začaly zvyšovat, takže po týdnu váží malá  55 dkg!! laugh 
        

Další vývoj byl trochu dramatický, protože větší množství mlíčka malá nestačila vypít, a tak se přes noc jeden ze struků Diance zanítil a byla z toho "pěkná" mastitida, kterou jsme museli přeléčit ATB. Ty dostala i malá, protože při napití staršího mlíčka z nepoužívaného struku měla průjem. sad Mamince Diance jsem cesík masírovala spec. mastičkou, přikládala chladivé obklady a snažila se přebytek mléka vystříkat. Naštěstí jsme vše zvládli, ale mléko začalo ubývat a aby měla malá dostatek, musela jsem mezi kojením přikrmovat mlékem instantním z lahvičky. Trochu jsem se toho obávala, ale s malou jsme se vše naučily!
V necelých čtyřech týdnech jsem zkusila malou Dianku přikrmovat. Nejdříve uvařenou kašičkou s medem a později koupenou paštičkou pro štěňátka.